Hastanemiz 2019 yeni kriterlere göre Dijital hastane seviye 6 ( HIMSS Stage 6) olarak tescillenmiştir.
09 Nisan 2019

Hastanemiz 2019 yeni kriterlere göre Dijital hastane seviye 6 ( HIMSS  Stage 6) olarak tescillenmiştir.

Hastanemiz Sağlık Bakanlığınca uygulamaya konulan Dijital Hastane Seviye - 6 (HIMSS Stage 6) kriterleri doğrultusunda gerekli hazırlıklarını tamamlayarak HIMSS üst düzey yetkilileri tarafından yerinde ziyaret edilerek tüm şartları taşıdığı görülen hastanemiz Dijital hastane seviye 6 ( HIMSS  Stage 6) olarak tescillenmiştir.



Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ “Hastane bünyesindeki yataklı servislerin, radyoloji ünitelerinin, eczanenin, kan transfüzyon merkezinin ve acil servisin kapsama alındığı Dijital Hastane uygulamasıyla kâğıt kullanımına son verilerek tüm süreçlerde bilişim teknolojileri aktif olarak kullanılmaktadır” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından İkinci 100 Günlük Eylem Planında Türkiye genelinde 10 sağlık tesisinin Dijital Hastane Seviye-6 olarak tescil edilmesi hedefi kapsamında Kahramanmaraş’ta 3 devlet hastanesinin seviye-6 belgesini aldığını belirten İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ şunları kaydetti.

“Bütün işlemlerin dijital ortamda yapıldığı, kontrol edildiği ve yönetildiği bir hastane işleyişinin ifade edildiği ‘Dijital Hastane’ sistemiyle:

Hekimler ve hemşireler, hastalarına ait bilgilere istediği zaman ve istediği yerde dijital ortamda erişebileceğinden; vatandaşların hastanede bekleme ve yatış süreleri en aza inecek, hastaya ayrılan vakit artacaktır.

Tıbbi ve idari hatalar en aza inecektir.

Dijital hastanelerde kâğıt ve röntgen filmi kullanımı azalacağından film ve kırtasiye maliyetleri asgari seviyeye düşecektir. Ayrıca radyolojik görüntüler CD ve dijital ortamlar üzerinden verileceği için çevre de korunmuş olacaktır.

Dijital hastanelerde elektronik sağlık kayıtlarının güvenilir bir şekilde tutulması, saklanması ve rapor edilmesine imkân sağlanarak, hastaların tedavi süreçleri bir bütün olarak takip edilmekte, bu uygulama, teşhiste ve hasta işlemlerinde hız kazandıracak, değerlendirmelerde doğruluk ve kaliteyi artıracaktır. Yani hastanın daha önce yaptırdığı kan, idrar, MR, mamografi, röntgen gibi tetkikleri yanında taşımasına gerek kalmayacak, kronik hastalıkları, alerjileri dolayısıyla ilaçlara gösterebileceği yan etkiler dijital ortamda depolanacak ve yeni bir başvuruda görüntülenebilecektir.